Home Om Evergreen Ilderne Ilderhvalpe Formidlings ildere Kontakt
 ILDER INFO Back Up Next

Alene Hjemme, hva' så?

Af Mette Beltoft. Evergreens Ildere.

En ilder kan sagtens være alene hjemme, den sover gennemsnitligt 18 timer dagligt og derfor ligger den sig til at sove umiddelbart efter du har forladt hjemmet. Ilderen som kæledyr finder lyn hurtigt ud af, at det er når der er nogle i huset man skal være vågen.

Nogle vælger at have ilderen i bur, for at mindske chancen for uheld, når man er væk hjemmefra. Dette er en udmærket løsning, så længe man sørger for at give dyret ude tid, når man er hjemme.  

Min egen erfaring er, at dyrene sagtens kan gå ude i 24 timer i døgnet og i øvrigt ikke lave det vilde ballade. Dog skal man selvfølgelig indrette sit hjem efter ilderen, det vil sige sætte ting man sætter stor pris på, så den ikke kan nå dem og man skal sikre at der ikke er noget dyret umiddelbart kan komme til skade på.

En ilder føler ikke ubehag ved at du tager hjemmefra, for man må jo gå ud fra at den er tryg i de vante omgivelser. Jeg har aldrig oplevet at de er indadvendte på grund af, at jeg har været på arbejde, tværtimod er de lykkelig glade for man kommer hjem og kommer pænt over og hilser på en. 

En ilder skal ikke overlades til sig selv i mere end 24 timer og hvis det er således man skal på weekend og ikke kan have dyret med, bør man sørge for at der kommer nogle og ser til den eller evt. får den passet hos anden ilderkyndig.