Home Om Evergreen Ilderne Ilderhvalpe Formidlings ildere Kontakt
 ILDER INFO Back Up Next

INFLUENZA HOS ILDEREN.
Af Mette Beltoft. Evergreens Ildere.

Min Ilder er syg, er det influenza?.
En ilder kan få influenza ligesom os mennesker. Vi kan endda smitte vores ilder. Der er ingen måde at sikre ilderen ikke får det, det eneste man kan gøre er at lade ilderen "passe" sig selv i de dage man selv er syg. Det vil sige ikke at lade sin ilder snuse sig i ansigtet og ikke tage den op. selvfølgelig skal man passe dyret, men sørg for minimal kontakt med dyret.
En ilder der har influenza er meget mat og orker næsten ingenting. Den er ofte meget snottet og kan have meget høj feber. Tit opsøger man sin dyrlæge når dyret har influenza, men desværre er det som hos mennesker dyrlægen kan i den forstand ikke fjerne sygdommen, da det er en virus. 
Hvis ilderen er meget syg vælger dyrlæger at give den penicillin og fortæller en at man skal holde øje med dyret.  

Hvordan skal jeg passe ilderen, når den har influenza?.
Man skal sørge for at holde øje med at ilderen drikke nok når den har influenza. Hvis ilderen er syg spiser den oftest ikke ret meget, men sørg for at holde øje med hvor meget den indtager, for dette kan være en vigtig oplysning at give ens dyrlæge. 
Man skal lade ilderen have ro, den er træt, mat og har ofte ømme muskler. Vores ildere har engang haft influenza herhjemme og mine ildere nød at blive masseret blidt. Man skal hygge om ilderen, men igen når den er syg skal man ikke selv tage den op i ansigtet, da den jo ligeledes kan smitte os, som vi kan smitte den med influenza. 

Hvad kendetegner influenza hos ilderen.
1: Ilderen bliver træt og sløv, sover meget.
2: Ilderen kan have feber.
3: Ilderen er oftest snottet.
4: Ilderen kan have dårlig mave.
5: Ilderen spiser ikke. 
(Faktisk ligesom hvis man selv har influenza)  

Hvornår er det tid til dyrlæge, når den har influenza?.
Hvis ilderen har tegn på influenza og disse tegn ikke fortager sig efter en fire dages tid, så skal man kontakte dyrlægen. Hvis symptomerne er meget slemme efter kort tid bør man selvfølgelig opsøge dyrlæge tidligere end på fjerde dagen, for der kan jo evt. være andet galt med dyret.