Home Om Evergreen Ilderne Ilderhvalpe Formidlings ildere Kontakt
 ILDER INFO Back Up Next

KLIPNING AF KLØER.

Af Mette Beltoft. Evergreens Ildere.

En ilder kan have behov for at få klippet kløer. Nogle ildere slider selv kløerne, når de er på gåture og går på hårdt underlag. Men for de fleste tam-ilderes vedkommende, så skal der klippes kløer engang imellem. Sørg for at tjekke regelmæssigt om din ilder/ildere trænger til at få klippet kløer. For hvis en ilder går med for lange kløer over lange perioder, kan man risikere at den får en forkert tåstilling.  

Det er ikke svært selv at gøre det, når man først har lært det. På illustrationen kan man se hvor en ilders klo skal klippes. 

Grunden til at kloen skal klippes i den vinkel og lidt fra blodåren er, at hvis man klipper lige over ved enden af blodåren, så beskadiger man hornet som neglen er opbygget af. Hvis ilderen bliver klippet forkert mange gange, kan man risikere at den får skøre kløer. Så de let flækker og kan blive "høje" og "tykke" efter blodåren. 

Det vi gør er at give ilderen en lille smule olie, Frittamin eller Ferretone, på maven og så klippe klørene. nemt og smerte frit. For vælger man at holde ilderen vil den højst sandsynlig forsøge, at slippe væk og give en små skrammer på hånden. Her neden under kan man se hvordan vi gør og ilderen får oven i købet en god oplevelse ud af det.  

 
Klik på billederne for at se dem forstørret.

Det er en god ide at købe en rigtig klosaks - negle klipper til dyr. Den der bliver solgt til små hunde er den vi har de bedste erfaringer med. Samt at der er et afstands stykke på, så man ikke kan klippe for langt ind.