Home Om Evergreen Ilderne Ilderhvalpe Formidlings ildere Kontakt
 ILDER INFO Back Up Next

RENSNING AF ILDERENS ØRER

Af Mette Beltoft. Evergreens Ildere.

Hvorfor skal man tjekke ilderens øre?
Grunden til at man skal tjekke sin ilders ører, kan forklares meget kort. Man skal holde øje med om ilderen har tegn på øremider og om den evt. har betændelses tilstande i øret.
  
Hvordan ser øret ud normalt og hvad giver bekymring for øremider?
En ilders øre er normalt ikke beskidt, så hvis dyret uden grund har brunlige skorper i øret, så kunne det god være tegn på ilderen har øre mider. Her kan man læse mere om øremider; Parasitter - utøj   

Kan man selv rense ilderens øre?
Man kan godt rense sin ilders øre selv, men man skal gøre det forsigtig, så man ikke gør skade på dyret. En alm. vatpind er et glimrende redskab til at rense det yderste at ilderens øre. 
Det man gør er, at dryppe lidt ørerens i ilderens øregang og massere lidt ved øret, derefter renser man den udvendige del af øret og fjerner skidtet med vatpinde. Hvis ilderens øre er meget beskidt, så vent med det sidste af rengøringen til et par timer senere, for så har olien højst sandsynligt opblødt det sidste snavs.   
Man må ikke selv forsøge at rense inde i øregangen, man skal kun rense det udvendige af øret. Det er en dyrlæges job at rense dybt, da man kan forårsage skader på sin ilder, ved at "rode" så langt inde.