Home Om Evergreen Ilderne Ilderhvalpe Formidlings ildere Kontakt
 ILDER INFO Back Up Next

Min Ilder brækker sig!!

Af Mette Beltoft. Evergreens Ildere.

Hvis ilderen brækker sig gentagende gang og har manglende afføring, er det oftest forstoppelse.

Normalvis er det:
En ilder der brækker sig er ofte tegn på at der er hår i maven på den. Man kan ofte løsne det ilderen har i maven ved at give den Ferretvite eller katte malt. (eller et lignende produkt).
Hvis ilderen igen brækker sig efter en dosis, kan man gentage med en ny dosis og se om dette ikke hjælper i løbet af nogle timer. Imens der gives malt skal man sørge for at holde øje med ilderens afføring for at sikre sig det den nu evt. har i maven kommer ud.
Hvis dette ikke hjælper og du har givet afførende midler, op til tre gange, skal du opsøge dyrlæge også selvom dit dyr ser friskt ud.

Andet der kan give opkast:
Fremmede legeme i tarmene kan virkelig være en grim historie, at komme igennem med sin ilder, symptomerne på der sidder noget fast er ligesom hvis der er en hår knude, oftest drikker ilderen næsten ikke og der vil efter en dag slet ikke komme afføring hvis den har total forstoppelse. Så hvis der er den mindste mistanke om at din ilder har slugt et fremmede legeme og at det ikke er kommet ud den anden vej. Plus den har symptomer som overstående, så bør du opsøge dyrlæge.

Det mere sjældne:
Ildere der har influenza kan have opkast, men dette er ikke set tit. En ilder med influenza har oftest samme symptomer som influenza hos mennesker. I sådan et tilfælde skal man bare holde øje med sit dyr og kontrollere at den tager væske til sig.
Ildere med mavesår kan også brække sig, men hvis ilderen har mavesår er der som regel blod i afføringen og overordnet flere tegn på at ilderen ikke trives.

Men alt i alt, brækker din ilder sig og DU er i tvivl om hvorvidt din ilder egentlig er rask, så kontakt din dyrlæge.