Home Om Evergreen Ilderne Ilderhvalpe Formidlings ildere Kontakt
 En Evergreen Ilder

 Evergreens opdræts mål

 Mit mål er at opdrætte sunde, race typiske ildere, som har en høj levetid, et godt temperament, ikke har nogle arvelige sygdomme og har en god kropsbygning. Samt at mine avls ildere på sigt skal have stamtavler på minimum 4 led. Alle mine avls dyr er nøje udvalgt til avl. Derfor er det sjældent, at jeg vælger ildere til avl, som ingen afstamning har. Og hvis jeg vælger at bruge en ilder, uden afstamning, til avl, er det udelukket fordi den har nogle kvaliteter, som kan bruges i videre avl.

 Det første der sker med en ilder jeg har indkøbt til avl er, at den kommer til dyrlægen. Den skal have sundhedstjek, chipmærkes, vaccineres mod hvalpesyge og rabies.

 Mine avls hanner bliver først brugt i avlen, når de er over 1 år. Og er det hanner uden afstamning, får de i deres første sæson maksimum 2 kuld, for at jeg kan bedømme afkommet. Hanner bruger jeg dog ofte kun til to kuld i hele deres levetid. Alle mine avls tæver bliver ligeledes først brugt i avl, når de er over et år og de får kun et kuld om året. Hvis en tæve kommer i løbetid mere end en gang om året, bliver hun parret med en v-hob. Mine tæver får maksimalt 2-3 kuld i deres levetid, dog er det sjældent jeg tager så mange kuld på nogle af mine tøser.

 Alle mine ildere bor i mit stuehus og bliver betragtet som en del af familien. Jeg bruger praktisk talt alt min fritid på mine ildere. De kommer alle ud af burene/løbegårdene hver dag, for at blive snakket og leget med.

 Mine ildere bliver fodret med et kvalitets foder, som overholder alle ilderens behov.

 En ilder hvalp fra Evergreen

 Alle hvalpe er i hænder hver dag og bliver socialiseret med hund, kat og andre ildere.

 Mine hvalpe får sundhedstjek og bliver vaccineret inden de skal flytte. Der medfølger stamtavle, sundheds bog (pas) og kopi af kontrakt. Derudover er der 1½ kg foder, en hængekøje, sove sager og legetøj. Jeg giver to års garanti imod arvelige sygdomme.

 Jeg opdrætter ildere til kæledyr og avl. Dog er det kun nogle få hvalpe, der hvert år kan købes til videre avl.

 Alle ildere bliver solgt på kontrakt, som skal gennemlæses og underskrives af ny ejer og Evergreens ildere. Man skriver under på, at man er indforstået med, hvordan man skal passe ilderen og at man kan tage vare på dyret. Alle kæledyrs ildere herfra skal kastreres/steriliseres, når de er omkring 12 måneder.

 Reservation

 Det er muligt, at reservere hvalp inden den er født. Eksempelvis hvis man ønsker en standard, fra først komne kuld. Men ønsker man en hvalp efter udvalgte forældre, kan den først reserveres, efter kuldet er født.

 Depositum aftales ved reservation.